Seizoen 2007

Nederland

In 2007 is de Classic Addy in Nederland gebleven. In Flensburg werden dit jaar geen wedstrijden georganiseerd door Oliver Berking en dit jaar werd gekozen om deel te nemen aan de 2 jaarlijkse regatta van de V.K.S.J. te Hellevoetsluis in juli 2007.

Via Vlaardingen is koers gezet naar het Haringvliet, waar woensdag 25 juli deel genomen werd aan de aanbrengwedstrijd naar Hellevoetsluis.

Van de vloot uit Vlaardingen werden wij 1e op line honneurs, helaas gediskwalificeerd door het missen van een boei.

Donderdag 26 juli was de mooiste zeildag met zon en een mooie wind. In de maxiklasse werden wij 1e op line honneurs en versloegen onze vrienden en tegenstanders van de VARG.

De rest van de week was zeer onbestendig en wisselvallig, waardoor op vrijdag niet gevaren kon worden.

Zaterdag was voor ons geen geschikte wedstrijd door de zeer korte rakken en veel hinder van schepen uit andere klassen op de startlijn en tijdens de boeirondingen.

Zondag was erg wisselend qua wind, het begon met 4Bft en eindigde met 7Bft, maar ondanks dat, eindigde wij als 2e op line honneurs.

Een verslag van de Classic Addy met foto’s is te zien in de waterkampioen No.22 van 23 november 2007.

Na een paar dagen het slechte weer afgewacht te hebben, hadden wij een mooie 2-daagse zeiltocht via Stellendam, IJmuiden, Amsterdam, Enkhuizen terug op naar de thuishaven het Regattacentrum te Medemblik.

Vanuit deze thuisbasis zijn dit seizoen vele dagtochten gehouden op de dagen dat het redelijk zeilweer was en waaraan de vaste bemanning en vrienden en kennissen veel plezier hebben gehad.

Varen Clasic Addy DSC_0039 Varen Clasic Addy DSC_0039